Öland Roots

Kärlek, positivitet och rättvisa | Torsdag 22 juli

Junior Natural, eller Teodor Lindström, är naturbegåvningen från Uppsala som släppte sin första singeln “Number 1 Girl” redan som tolvåring. Låten var en kärlekshyllning till mamman och blev förresten mastrad på Tuff Gong label (Jamaica, Bob Marley, ja ni vet:) 

Det är arvet från sin far Daddy Natural, känd från den legendariska konstellationen Natural Way, som Junior för vidare. Genom åren har unge herr Natural kommit i kontakt med de flesta av dom stora namnen på reggaehimlen och har starkt bidragit till att sätta kalla lilla Sverige på rootskartan. 

Första albumet “Everlasting” (2013) slog stort när det kom. Uppföljaren “Militant” (2017) är ett samarbete med Karibiens guldgubbar Sly & Robbie och släpptes även i dubversion. Och det är just den anrika dubtraditionen och soundsystem kulturen som Junior Natural och hans musikaliska kollektiv representerar. På det fjärde albumet “Get active” (2019) hittar vi en låt med Pressure och senaste singeln “Most I” visar hur mycket rasta vibration Junior Natural fortfarande har i ådrorna! 

Spelningen på Öland Roots i juli blir ett späckat showcase med Uppsala Collective där Jah Massive, iDub och Lancy Rankin ingår. De levererar själfull musik från hjärtat och kommer för att förkunna om kärlek, positivitet och rättvisa genom basgångar från andra galaxer. Dessa grabbar kan sina grejer och varenda tallbarr kommer darra i solnedgången.

 

 

Biljetter till konsertkvällarna på plats:

https://olandroots.ticketco.events/se/sv 

Streamingbiljetter:

https://olandrootstv.ticketco.events/se/sv