Öland Roots

Högre standard på dansbanan | Fredag 23 juli

Partillo, Patrik Alexandersson, mannen bakom Partillo Productions och trummisen bakom de mest gungiga baktaktsspelningarna svensk reggaepublik sett i åtminstone två årtionden. Respekten och lovorden för denna eldsjäl och försvarare av kulturen haglar så fort reggaekungen från Götet kommer på tal. 

Att sätta rätt artister på rätt riddims är en av Partillos många förmågor vilket han visade prov på med projektet “Högre standard, vol 1 & 2” (2008) som består av totalt 31 låtar med lika många artister och är en hel upplevelse att lyssna på. Nu, tretton år senare, gör han det igen, som livgivande trolleri.

Tillsammans med Rudeboy Records har Partillo denna vecka välsignat världen med “Högre standard, vol 3 & 4”  Ett samlingsalbum med 24 låtar som på samma gång är en skattkista i tiden, en sprakande fullängdskonsert med hela landets ädelstenar där gamla rävar hyllas och nya talanger lyfts fram. Ödmjukheten i att med själ, svett och hjärta skapa verk i syfte att hylla den svenska reggae/dancehallscenen får stenar att mjukna. 

I en tid där den urbana musikgenren mer och mer handlar om att glorifiera droger, kriminalitet och våld gör Partillo och hans anhang ett aktivt val att presentera kärleksfulla, inkluderande alternativ. Med spännande kombinationer av artister som var och en tillför sin unika charm och känsla markerar årets dubbelalbum verkligen grundbulten i reggaens positiva budskap om solidaritet och medvetenhet. Respekt! <3

Konserten på Dansbanan i juli kommer vara ett sprudlande showcase med ett generöst urval av artisterna från “Högre standard” och det känns skönt i magen att få se stora delar av reggae-Sverige i sitt rätta element på scen, tillsammans. Legendariska Hot This Year band står för hela kalaset med Partillo själv på trummor, givetvis!

De artister som kommer och reppar är som följer:

Etzia, Short Ghad, Million Stylez, Antonio D, Lazee, Aurelia Dey, Horace Corn, Kiihjano, Moncho, Promoe, Boastin Tribute, Nzingaboy, Willman och Leafnuts

 

Biljetter till konsertkvällarna på plats:

https://olandroots.ticketco.events/se/sv 

Streamingbiljetter:

https://olandrootstv.ticketco.events/se/sv