Öland Roots

Från kraft och inspiration till social rättvisa | Lördag 24 juli

Syster Sol och reggae är en lång och blomstrande kärlekshistoria som steg fram i ljuset med debutalbumet “Dömd att bli bedömd” för tolv år sedan. Med uppföljaren “Kichinga” som släpptes två år senare var det inte längre någon tvekan om att den svenska reggaescenen fått en Syrra att räkna med. Isabel Sandblom som hon egentligen heter har en unik förmåga att förmedla budskap med känsla och har gett både kraft och inspiration till social rättvisa och att stärka framförallt kvinnor i samhället såväl som inom kulturen. 

Som en kreativ kulspruta fortsatte Syster Sol att släppa ett verk vartannat år fram till 2017 (“Mellan raderna” 2013, “Bag Lady” 2015, “Miss Diamant” 2017) där det senaste visade ännu mer av personen bakom Solen. Mamman och independentartisten låter sedan dess musiken tala för sig och det låter både experiementellt och moget. 

Genom alla dessa år har förstås många vackra samarbeten mellan Syster Sol och andra artister inom den svenska reggaen och dess syskongenrer uppstått. Cleo, Partillo, General Knas, Promoe, Kaliffa, Allyawan, Etzia, Dani M, Maher Cissoko, Seedy, Ivory… ja, listan bara fortsätter. 

Ju längre tiden går desto mer expanderar Syster Sol sitt konstnärliga universum och det är med den sällsynta tyngd och elegans som bara de mest rutinerade musikerna besitter som hon presenterar sitt senaste verk “ANITYA”. Detta högaktuella albumsläpp har precis kickat igång en varm förväntansfull sommar och gett oss nytt hopp om att äntligen komma ut i ljuset efter den mörka eran som var nära att förgöra allt vad vi håller kärt. 

Öland Roots får fjärilar ändå upp i huvudet över att årets avslutningskonsert kommer vara en gemensam spelning med både Etzia och Syster Sol! Hot This Year Band backar upp denna specialutformade sensation och skönvibbiga gäster utlovas på scen. Det är helt enkelt på Dansbanan det händer i sommar!

 

Biljetter till konsertkvällarna på plats:

https://olandroots.ticketco.events/se/sv 

Streamingbiljetter:

https://olandrootstv.ticketco.events/se/sv