≡ MENY
JULIAN MARLEY

KÄRLEK, SOLIDARITET, MEDVETENHET - I SOMMAR KOMMER JULIAN MARLEY TILL ÖLAND

Producenten, sångaren, roots reggae-musikern och låtskrivaren Julian Marley, son till den legendariske Bob Marley, har rönt stora framgångar med sin musik.  Inspirerad av livet sig självt och andlighet, i samma Rastafari-tradition som sin far, har hans låtar en tyngd och närvaro.

Musiken har alltid varit en naturlig del av Julian Marleys liv och så tidigt som vid fem års ålder spelade han in sin första demo i familjens hem i Kingston, Jamaica. Sedan dess har Julian arbetat nonstop med att skriva, producera och framföra musik.

Han bildade tidigt sitt eget band The Uprising, men har också spelat mycket ihop med sina bröder Stephen, Damian, Ziggy och Ky-Mani. I mitten av 90-talet släppte han sitt kritikerrosade album; “Lion in the Morning” och gav sig ut på en framgångsrik världsturné.

Uppföljaren ”A Time & Place” var en explosiv mix av roots reggae och conscious inspirerad av legender som Burning Spear, Jacob Miller och naturligtvis Bob Marley själv.

Senaste plattan ”Awake” kom 2009 och här blandas  R&B, hiphop, dancehall och naturligtvis roots reggae. Julian Marley är en spirituell musiker, tillika visionär, med en världsomspännande mission och det sägs ofta: ”Han inte bara ser ut som sin far, han låter som honom också!”

I juni släpper Julian Marley sitt nya album och ger sig ut på turné. Finns få ställen där hans musik passar bättre än på Öland Roots. En unik spelning med massa nytt material tillsammans med hans fantastiska band The Uprising!