≡ MENY
KAPTEN RÖD

Sveriges största reggaeartist kommer tillbaka till festivalen efter flera års uppehåll. I sommar kommer Kapten Röd till Öland Roots!

"Förutom att vara Sveriges mysigaste festival, så känns Öland Roots som basen för vår inhemska reggaescen, och för mig är det en stor källa till inspiration och känsla av sammanhang. Jag har upplevt några av mina finaste minnen på festivalen, både på och bakom scenen, så jag är grymt peppad över att få återvända till sommaren! Hoppas vi ses!" säger Kapten Röd.

Kapten Röd slog igenom 2007 med sitt debutalbum ”Stjärnorna Finns Här” och med hans andra album ”Fläcken Som aldrig Går Bort” blev Kaptenen en av Sveriges största artister. Utöver flera A-rotationer på radio har han även tilldelades Guldmicken och utnämndes 2012 till ”årets artist” på P3 Guld. Året efter blev Kapten Röd och Akis låt ”När solen går ner” den näst mest spelade låten streamingtjänsten Spotify.

Kaptenen har alltid lagt stor vikt vid text och blandar lyrik, rim och politik på ett unikt sätt. Med sin ödmjuka framtoning och personliga texter togs han varmt emot av den svenska publiken.

Senast Kapten Röd stod på Öland Roots scen var på hans spelning 2010 och under ett gästframträdande på Labyrints spelning under 10-årsjubileumet 2013. Sedan dess har han bara stått på scenen ett fåtal gånger, Nu har Kapten Röd börjat skriva på nytt och kommer under 2017 att göra ett fåtal spelningar.

Lördagen den 15 juli står Kapten Röd återigen på Öland Roots scen! Sveriges största reggaeartist gör sig bäst på reggaefestivalen Öland Roots!