≡ MENY
SYSTER SOL

Sveriges reggaedrottning kommer med nytt material till Öland Roots i sommar!

Genom åren har Syster Sol blivit en självklar bokning till festivalen. Hennes musik och starka budskap om rättvisa har gjort henne oersättlig på den svenska reggaescenen och en viktig förebild!

Syster Sol började sin solokarriär 2009 med albumet "Dömd Att Bli Bedömd". Detta var produkten av en livslång kärleksaffär med reggae. Med debutalbumet och uppföljaren "Kichinga" från 2011 befäste hon sin status på den svenska reggaescenen. 2013 kom albumet "Mellan Raderna" och 2015 släpptes EPn "Bag Lady". Vid sidan har Syster Sol gjort flera samarbeten och singlar. Singeln "Tomma Gator” kom 2016 och är ett samarbete med 16-åriga Pervane som flydde ensam från Afghanistan till Sverige. I dagarna är Syster Sol aktuell med sin nya singel ”Flamman” som är en av låtarna på hennes kommande Ep.

Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap och en känsla. Låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos. Vare sig det handlar om konsumtionssamhällets ondska eller ojämlika relationer så har Syster Sol stått upp för det hon känner är rätt. Hennes engagemang smittar och genom åren har hennes musik och budskap blivit viktig för så många av oss. Kärlek till dig Syrran!