≡ MENY
TOOTS AND THE MAYTALS

Det är en stor ära att presentera ”The Godfather of SKA & Reggae” till Öland Roots 2017!

Den legendariska gruppen från Kingston Jamaica bildades 1966 och sägs vara några av grundarna till reggae musiken och är omåttligt populära världen över. I låten ”Do The Reggay” såg de till att ordet ”reggae” användes för första gången.

Frontfiguren Toots Hibbert's souliga röst och stil har blivit jämförd med Otis Redding, och gjort att han blivit utnämnd till en av världens 100 bästa sångare av tidningen Rolling Stone. I över 30 år har de med sin blandning av ska, reggae och rock banat väg och inspirerat många av efterföljande generationer av band och musiker.

För två år sedan gick Toots ut med att de skulle sluta turnera. I sommar gör de dock ett undantag och kommer gör ett fåtal spelningar i Europa. Med världs-hits som "54-46 That´s My Number", "Country Roads" och "Pressure Drop" kan vi garantera att det blir en legendarisk spelning och troligtvis en av de sista chanserna att se Toots & The Maytals live någonsin!

Torsdagen den 13 juli ses vi framför Öland Roots scen. Värme, skratt och gåshud kommer varvas med dans och ett mäktigt framträdande legendarerna.