Öland Roots

Info

ÖLAND ROOTS 2020 STÄLLS IN

Det är med tungt hjärta som föreningen går ut med det svåraste beslutet i Öland Roots historia. Efter hårt slit och hopp in i det sista har det slutligen även nått Sveriges mysigaste festival. Det är inte längre möjligt att samlas i sommar och årets festival måste ställas in.

Läs mer om inställningen här >>

Stöd föreningen ekonomiskt >>

 

 

 

FÖRENINGEN ÖLAND ROOTS

Sen 2004 har festivalen Öland Roots verkat och växt i en glänta strax söder om Ölandsbron. Vi är en rörelse som vill något. Genom Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhe vill vi skapa Sveriges mysigaste festival.

Bakom festivalen finns kulturföreningen Öland Roots. Med en förankring i våra medlemmar arrangeras årligen vår fyradagars festival där ungefär 7000 människor deltar.

Artister ger starka konserter, konstnärers ställer ut sina verk, hantverkare håller kurser, opinionsbildare talar, workshops arrangeras, barn, ungdomar, vuxna och gamla möts.

Det är enkelt att ta sig till festivalen och Öland. Läs mer om olika färdsätt, festivalens adress och vår parkering.
Vi har en fantastisk tältcamping som ligger i en gles tallskog, vid havet precis intill scenområdet. Läs mer om vår camping, den lugna delen och campingen för barnfamiljer.
Festivalen drivs av en ideell kulturförening och hade aldrig blivit verklig utan alla fantastiska funktionärer. Klart att du ska vara med!
Fyra dagar fyllda med kultur och fantastiska framträdanden. Kolla in spelschemat!
Tälja, dansa, pyssla, måla, leka, yoga... Öland Roots är en arena för alla, framförallt för barnen.
Vi kan alla påverka åt vilket håll utvecklingen tar och Öland Roots ska genom aktivt och kontinuerligt arbete ta sitt ansvar i detta arbete.
Ingredienserna för på Öland Roots är både solnedgång, reggaemusik, tallarnas gungande i vinden, kottar mellan tårna, goda vänner och fantastiska råvaror från Ölands med omnejds jordar komponerade genom recept från världens alla hörn.
Alla ska känna sig trygga på Öland Roots. Under ett par dagar samlas flera tusen människor och skapar ett socialt sammanhang tillsammans.
Här hittar du information om vad som gäller för dig som vill komma till festivalen och skriva, fota, filma eller på annat sätt berätta om festivalen.
Vi vill gärna svara på dina frågor. Läs igenom hemsidan och kontakta oss om du har fler frågor!