Öland Roots

Öland Roots tältcamping

Alla med tredagarsbiljett har möjlighet att bo på tältcampingen intill utan extra kostnad. Ingen förbokning krävs. Campingen är uppdelad i tre delar: en barncamping som enbart är till för familjer, samt stora campingen som är uppdelad i en lugnare del samt en vanlig.

Under fyra dagar skapar vi tillsammans ett tillfälligt hem för festivalens besökare: i en tallskog, vid stranden, där solnedgången varar i timmar.

Att campa är fantastiskt men det kan också vara lite ovant. En av de största utmaningarna vi har är att skapa en trygg och tillgänglig plats för alla, hela tiden. På Öland Roots finns tre olika campingområden, utöver den vanliga campingen finns både en barncamping och en lugnare camping.

Att skapa en mysig, glädjefylld och trygg plats för möten och relationer är målet med campingen. För att kunna uppfylla detta är det viktigt att vi alla samarbetar - varenda liten kotte måste vara med och dra sitt tallbarr till stacken.

Detta gäller allt, från hur vi bemöter varandra, till vilka rum vi skapar och tillgängligheten för alla i dessa, att vi undviker glasflaskor och bygger förutsättningar för att räddningspersonal kan ta hand om oss om vi skulle behöva det, att vi tar vara på naturen och djuren i området, samt att vi ser och bryr oss om varandra!

Öppettider

Campingen öppnar onsdagen klockan 15.00, det vill säga kvällen innan scenområdet öppnar. Den stänger på söndagen klockan 14.00.

Placering

Tältcampingen ligger i direkt anslutning till scenområdet, från stora campingen är det 10 meter till stranden och havet.

Campingbiljett

Du som har en tredagarsbiljett har fri tillgång till campingen. 

Om du har endagsbiljett behöver du lämna campingen när de kulturella aktiviteterna slutat. Du kommer alltså inte kunna övernatta på vår camping med en endagsbiljett.

Faciliteter på stora campingen

På campingen hittar du:

 • Eldstäder för matlagning
 • Vattenposter med dricksvatten
 • Spoltoaletter
 • Chillen med frukost, café och enklare mat
 • Workshops, scen och konst
 • Massa aktiviteter från vårt kulturella program, allt är kostnadsfritt.
 • En strand med skönt häng och bad.

På grund av platsbrist erbjuder vi inte någon husvagns- eller husbilscamping, det är enbart tält som gäller. Men för 400 kr finns det dock möjlighet att ställa sin husbil/husbil på stora parkeringen i Stora Frö i mån av plats. Det går ej att koppla upp sig på något elnät.

Barncampingen

Campingen för alla barnfamiljer ligger söder om scenområdet, och är avsedd för barnfamiljer som vill ha en lugn camping. Barncampingen är belägen avskilt från övriga campingen men observera att den ligger "vägg i vägg" med scenområdet så musiken från stora scenen kommer att höras in på barncampingen.

På barncampingen finns det:

 • Bajamajor
 • Skötbord
 • Dricksvatten
 • Eldstad
 • Tillredningsplats med bland annat en mikrovågsugn

Vår lugna camping

Alla besökare som vill ha en lugnare camping är välkommen till denna del. Här hjälps vi tillsammans åt att hålla lugn och trevlig stämning. Den är belägen på våra stora camping i det sydvästra hörnet och är utmärkt på vår karta.

Riktlinjer för campingen

Det är superviktigt att vi tillsammans gör campingen så säker och trygg som möjligt. Därför följer vi dessa regler:

 • Vi tar inte med oss glasflaskor eller sprayburkar till festivalen.
 • Våra brandgångar måste vara fria under hela festivalen, därför sätter vi inte upp tält i brandgångarna.
 • Vi har ont om plats på campingen. Därför tar vi inte med några partytält till festivalen.

 • Presenningar får endast användas för att läggas över tältet som regnskydd, inte spännas upp mellan träd eller mellan tält. Det beror främst på att vi har ont om plats på campingen men också för att skapa fri sikt om någon olycka skulle inträffa.
 • Det råder eldningsförbud på hela campingen och på stranden. Därför eldar vi bara på vår angivna eldstad vid huvudentrén till campingen. Det är också här du kan använda ditt spritkök och laga medhavd mat. 

 • Tänk på människor, djur och naturen runt dig. Släng ditt skräp i sopkärl och inte på marken. På Öland Roots sorterar vi alla sopor och vi vill därför att du som besökare även gör det. Sorteringsstationer finns placerade över hela området och det som sorteras är plast, pant, well-papp, brännbart, kompost, metall och glas.
 • Våra toaletter är placerade precis vid ingången till campingen. Det är spoltoaletter (vakuum) som kopplats direkt till avloppet.
 • Våra husdjur lämnar vi hemma eftersom de inte kommer kunna vara på campingen eller scenområdet.

Säker och trygg camping

Det är på campingen en festivalbesökare med fyradagarsbiljett tillbringar den mesta av tiden. Det är också på campingen som tillvaron är som minst styrd av arrangörer. Men genom ett aktivt arbete för att skapa trygga områden, både genom aktiviteter och genom den fysiska miljön, strävar Öland Roots efter en så trygg och säker plats som möjligt.

När det gäller hur planering kan bidra till tryggheten är tre kompletterande perspektiv betydelsefulla. Det handlar om platsens utformning, människor och socialt liv på platsen och om människors möjligheter att bli förtrogna med miljön, göra den till sin.

Här finns mer information om säker- och trygghet på festivalen.

Andra alternativ till boende

Det finns gott om campingar, vandrarhem och bed and breakfast på Öland. Så vill du inte tälta på festivalens camping finns det andra alternativ. Campingar som ligger på cykelavstånd från festivalen är:

Haga Park Camping & Stugor

Denna camping erbjuder förutom tältplats även husvagnsplats och stugor till uthyrning och ligger 15 minuters promenad från festivalen.


First Camp Eriksöre

En fyrstjärnig familjecamping beläget 5 km norr om festivalen. Campingen är extra bra för er med hund då campingen bland annat erbjuder hundbad. First Camp Eriksöre erbjuder plats för husvagn, tält och stugor till uthyrning.


Ölands Camping & Resort

En camping som ligger i Mörbylånga, 7 km söder om festivalområdet. Denna camping erbjuder tält & husvagnsplats samt villavagnar för uthyrning.