Öland Roots

 

Öland Roots är en plats för familjer med barn i alla åldrar. Förra festivalen var det över 400 barn på festivalen och de flesta bodde tillsammans med sina föräldrar på den intilliggande barncampingen. Det är viktigt att det finns ett kulturellt utbud för alla åldrar. Här är ett axplock av barnaktiviteterna i år.

Popcorn & Rufs - allt om kärlek. En barnteater för de lite yngre som bygger på boken med samma namn av Ulf Nilsson. En liten kanin får i en glänta syn på en annan liten kanin. Och från den stunden är ingenting sig likt. Den första kaninen blir alldeles stum, sedan blir den het som av feber – den blir yr och måste lägga sig ner en liten stund. Till sist måste den skriva en dikt. Bara måste. Den första kaninen är kär!

Reggaeskola för de lite äldre barnen: Lär dig spela och sjunga reggae. Barnen skriver och framför sin egen reggaelåt med vägledning av musiklärare från Dalarna. Det kommer även att hållas workshop för ungdomar och vuxna där man kan testa att spela gitarr, ukulele, bas, syntar och olika slags slagverk.

Akroyoga och dans med Liv Trulsson: Akrobatikuppblandad yogaworkshop där barn i kombination med vuxen övar på fysisk kontakt, samspel och balans. Skrattgaranti för alla inblandade!

Andra inslag för de yngre är ansiktsmålning, capoeira och självklart är även barnhörnan inne på scenområdet öppen med pyssel och annat kul.