Öland Roots

 

Under många år har dansen bland kottar varit en stor del av festivalupplevelsen, inte bara framför scen eller i vattenbrynet på strandfesten, utan också det interaktiva deltagandet med fokus på glädjefyllt lärande. Under årets festival kommer besökarna återigen kunna delta i ett flertal olika dansworkshoppar. Här kommer ett litet smakprov: 

Danskollektivet Synergi är ett kollektiv med rötter i olika dansstilar, -traditioner och -kulturer. “När vi gör något tillsammans, skapas mer än vad var och en skulle åstadkomma, då skapas synergi.” Synergi kommer att bjuda på workshoppar av flera slag: fusion, dancehall-afrobeats-jazz, kizomba, breakdance och även stresshantering genom rörelse.

Liv Trulsson är utbildad danslärare på Musikhögskolan i Piteå och Steps on Broadway i New York. Hon brinner för att sprida dansen som konstform till olika människor. Hennes workshop kommer att handla om kontaktimpro, dans med samspel i fokus där deltagarna rör sig tillsammans, leker med vikt, flow, balans och gravitation genom kroppskontakt.

Lisa Staaf är utbildad dansare inom jazz och modernt. Hon kommer att lära ut jazzdans enligt Simonsonmodellen, en skonsam, anatomiskt orienterad metod med djupt böjda knän. Workshoppen kommer att vara rytmiskt betonad med inslag av kontaktimpro och en avslutande koreografi.

Ytterligare dansinslag hittas i kulturella schemat.