Öland Roots

Vildväxt

Vildväxtvandring - ätbara, medicinala och andra användbara växter.

Denna vandring är för alla som vill lära sig ta till vara på naturens vilda, växtliga resurser! 

Kom med på denna exkursion där vi känner, luktar och smakar på det vilda skafferiet i ditt närområde. Vi lär oss vilka växter som går att äta, deras medicinala effekter och olika sätt att ta tillvara på dem. Vi går även igenom hur vi skördar på ett hållbart sätt och om giftiga förväxlingsarter.

Samla kunskap för att kunna gå ut och plocka en sallad av ogräs i en park! Eller ett läkande örtte från en äng. Pesto av gröna blad. Örtsalt av vilda fynd. Té från gräsmattan. Tandborste av en rot. Lär dig hitta näringsrik och gratis mat runt festivalområdet! Jag önskar inspirera om hur givande det är att plocka och förädla sin egen föda - och hur kul vi kan ha när vi får djupdyka i naturens förunderligheter!

Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare, svampkonsulent och naturguide med bred erfarenhet inom matförädling och vårt vilda skafferi. Förutom växtvandringar hålls även kurser om ätliga alger och svampar i vår natur, samt workshops i fermentering och andra typer av matförädling.