≡ MENY

Nyheter

Missa inte de senaste uppdatreringarna från Öland Roots!

25 maj 2017

JULIAN MARLEYS EUROPATURNÉ INSTÄLLD

Det är med sorg i hjärtat vi tvingas meddela att Julian Marley ställer in alla sina Europaspelningar i sommar, därmed också spelningen på Öland Roots. Enligt Marleys management har han tvingats ställa in hela sin Europa-turné i sommar på grund av hälsoskäl.

Att skapa en lineup är som att lägga ett pussel. Vi vill ha en bredd på bokningarna både när det gäller reggaens olika genrer, mellan svenskt och internationellt, stort och litet, legendariskt och nytt. Vi var väldigt nöjda med den lineup vi snickrat ihop till i sommar men tyvärr blir det inte alltid som det är tänkt… I och med Julian Marleys inställda spelning kommer vi börja pussla på nytt. Det är svårt att ersätta en Marley men vi kommer göra allt som står i vår makt för att hitta en bra ersättare trots kort varsel.

Även Soom T som var bokad till vår förfest på campingen på onsdagen har tyvärr blivit inställd.

Vi jobbar just nu på att hitta ersättare till dessa akter och vi hoppas kunna presentera dem under nästa vecka.

Kärlek, solidaritet, medvetenhet!

/ Öland Roots Crew

 3 maj 2017


undefined

FÖRFEST TILL ÖLAND ROOTS MED KALIFFA - 27 MAJ I KALMAR
Sommaren närmar sig och med den Sveriges Mysigaste Festival! För att mildra längtan bjuder vi in till Öland Roots Förfest med glädjespridaren Kaliffa!

2014 debuterade Kaliffa som soloartist med singeln ”Det strålar så om dig” och under sommaren 2015 släppte han sin andra singel ”Spontanitet” som snabbt fick över åtta miljoner spelningar på Spotify! Hoffmaestro-medlemmen har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska reggae- och hiphop-scenen. Utöver Hoffmaestro har många hört honom i refrängerna på Näääk & Nimos hitsinglar ”Gungar fram” och ”Lyckliga gatan”. I oktober 2016 släpptes första singeln "Galenskap" och i november kom hans efterlängtade debutalbum Kalibreraren”med låtar som Kalibrera”, De Den”och ”Kontakt” med Syster Sol.

Efter hans hyllade framträdande på Öland Roots 2016 är Kaliffa en självklar bokning till vår förfest! Lördagen den 27 maj ser ni han för första gången i Kalmar på Öland Roots Förfesten på O´learys!

KARIBISK VEGANSK BUFFÉ
Under kvällen kommer vi erbjuda besökare att ta del av Öland Roots & O´learys speciellt framtagna buffé. Självklart helt vegansk! Buffén serveras: 20:00 – 22:00 Pris: 119 kr (priset är utöver förfestens entré).

Boka buffén genom att maila till mikael.nyren@olearys.se. Skriv hur många ni är i sällskapet och vilken tid ni kommer mellan 20:00 – 22:00.

KÖP DINA BILJETTER PÅ FÖRKÖP
Vårens gladaste fest! Styr dina biljetter på förköp. I dörren kostar en biljett 150 kr. Om du köper den på förköp kostar den endast 130 kr. För alla ni som är studenter kostar biljetten 100 kr om ni köper den på förköp. Kom ihåg att visa giltigt studentkort i entrén. Till studenter räknas även gymnasister över 18 år. Kaliffa går på scen kl 23.00, så kom i tid!

Förköpslänk:
https://billetto.se/e/oland-roots-forefest-med-kaliffa-biljetter-194511

Läs mer på vårt FB-event:
https://www.facebook.com/events/1638738549477296/10 april 2017

AFFISCHEN TILL SOMMARENS KÄRLEK ÄR SLÄPPT!
Sommarens festival är ett måste! Fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och en helt galet nice lineup. Det är med stor värme och stolthet som vi presenterar affischen till Öland Roots 2017 och alla artister och musiker som ska uppträda på våra scener!

En fantastiks blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet.

KÖP DINA BILJETTER!
Öland Roots 2017 är något utöver det vanliga och biljetterna säljer på som aldrig förr. Det är även här du köper dina biljetter! Direktlänk för biljettköp är: https://billetto.se/oland-roots-2017

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHETundefined

4 april 2017

HOLLIE COOK STÄLLER IN
 
En mycket tråkig nyhet: Hollie Cook (UK) ställer in alla spelningar i sommar.
 
Vi fick i dagarna reda på att hennes utlovad skiva inte kommer släppas innan sommaren. Detta ledde fram till att Hollie Cook ställer in kommande speglingar i väntan på att hennes album ska släppas. Eftersom det inte kommer ske innan sommaren blir även spelningen på Öland Roots inställd.
 
En spelning vi verkligen sett fram emot vilket gör att inställningen känns extra tråkig!

 

3 april 2017

ANMÄLAN HAR ÖPPNAT - VAR FUNKTIONÄR TILLSAMMANS MED OSS!

För att Öland Roots ska fortsätta vara Sveriges Mysigaste Festival behöver vi skapa festivalen tillsammans. Anmäl dig som funktionär och bli en del av Öland Roots Familjen! Anmäl dig och läs mer här >>

undefined 

 

 


13 mars 2017

NYA NAMN SLÄPPTA TILL SOMMARENS FESTIVAL

Det är en stor ära att presentera ytterligare akter till sommarens kärlek. I dag bygger vi på vår lineup med tre olika shower som är unika för Öland Roots. Brittisk reggae när den är som bäst, hiphop-akt med reggae-album och festivalfavorit med norrländskt vemod. På Öland Roots ser du inga mindre än Hollie Cook, Ken Ring & Hot this year band och Glesbygd'n!

 undefined

 
8 mars 2017

undefined

ETT TRYGGARE FESTIVALSVERIGE

Idag är det Internationella Kvinnodagen. Mäns våld mot kvinnor är fortfarande ett av våra största samhällsproblem. Vi behöver skapa en värld utan våld mot kvinnor, tjejer, barn, homo, bi och transpersoner. Vi behöver prata om orättvisa strukturer och vi behöver framförallt agera. Vi tar aktivt ställning och har inför årets festival beslutat att:

- Begreppet trygghet får större roll i vår planering. Vi arbetar tillsammans med säkerhetsvakter, polis och räddningstjänst med vår trygghet- och säkerhetsplan. Analysen utav festivalområdet utgår alltid ifrån ett perspektiv där våra besökares trygghet värderas högre än någonting annat.

- Vi använder trygghet- och säkerhetsplanen som grund för produktionen. Detta berör bland annat kartläggningen av området, belysningen och hur vi fördelar våra resurser för att kunna finnas tillgängliga under dygnets alla timmar. Vi rör oss hela tiden på festivalen och finns nära dig där du är.

- TROTS Kvinnojour kommer att finnas på plats under hela festivalen. De kommer vara tillgängliga på området med jour-verksamhet, filmvisning och samtal. De bidrar med en stor expertis och erfarenhet som vi är djupt tacksamma att ta del av.

- Vi arrangerar aktiviteter på festivalens camping där du som besökare alltid kan finna ett sammanhang. I en stark gemenskap behöver du aldrig känna dig ensam.

- Arbetet med jämställdhetsfrågan får mer plats i valet av aktörer, samarbetspartners och inslag på festivalen för att nå en mer rättvis representation.

Vi som festival ser att vi måste ta ansvar för att förändra samhällsklimatet och arbeta förebyggande emot våld, sexism och homofobi. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas. Öland Roots ska vara en trygg plats för alla!

Kärlek Solidaritet Medvetenhet

 

 


2 mars 2017

undefined

Det är en stor ära att presentera ”The Gothfather of SKA & Reggae” till Öland Roots 2017!

Den legendariska gruppen från Kingston Jamaica bildades 1966 och sägs vara några av grundarna till reggae musiken och är omåttligt populära världen över. I låten ”Do The Reggay” såg de till att ordet ”reggae” användes för första gången.

Frontfiguren Toots Hibbert's souliga röst och stil har blivit jämförd med Otis Redding, och gjort att han blivit utnämnd till en av världens 100 bästa sångare av tidningen Rolling Stone. I över 30 år har de med sin blandning av ska, reggae och rock banat väg och inspirerat många av efterföljande generationer av band och musiker.

För två år sedan gick Toots ut med att de skulle sluta turnera. I sommar gör de dock ett undantag och kommer gör ett fåtal spelningar i Europa. Med världs-hits som "54-46 That´s My Number", "Country Roads" och "Pressure Drop" kan vi garantera att det blir en legendarisk spelning och troligtvis en av de sista chanserna att se Toots & The Maytals live någonsin!

Torsdagen den 13 juli ses vi framför Öland Roots scen. Värme, skratt och gåshud kommer varvas med dans och ett mäktigt framträdande legendarerna.

 28 februari 2017

FILMEN FRÅN 2016 ÄR SLÄPPT!

Ni skapar magi och befäster Öland Roots som Sveriges Mysigaste Festival. Kolla in den officiella filmen från Öland Roots 2016 och dröm dig bort! Stort tack för alla kärlek och fina minnen ni ger oss. Snart gör vi om det! Tre dagar av oändlig lycka, vänner för livet och unika konsertupplevelser! Filmen är gjord av Filmfinity Studios!

KÄRLEK, SOLIDARITET & MEDVETENHET
 


14 februari 2017

undefined

PROTOJE & THE INDIGGNATION TILL ÖLAND ROOTS I SOMMAR!

Oje Ken Ollivierre, mer känd som Protoje, är en reggae revival artist från Kingston, Jamaica. Han uppmärksammades redan 2005 för hans mixtape ”Lyrical Overdose Volume 1” med bland andra Busy Signal som gästartist.

Hans debutalbum kom 2011 och bidrog snabbt till att göra Protoje till en av världens största reggae artister. ”The Seven Year Itch”, producerades av Don Corleon och innehöll populära låtar som ”Arguments”, "Dread", "JA", "Roll” och självklart "Rasta Love" med Ky-Mani Marley.

Uppföljaren till denna skiva kom att göra succé med låtar som ”Kingston Be Wise” och ”This Is Not A Marijuana Song”. Albumet ”The 8 Year Affair” visar en tydligt etablerad artist med starka åsikter och en mäktig skaparglöd.

Tredje albumet ”Ancient Future” tog skapandet till nya höjder med låtar som "Stylin’" och "Criminal". Även Chronixx finns med på albumet i succélåten "Who Knows" som nått över 33 miljoner lyssningar på YouTube!

Redan år efter förvånas många av albumet ”Royalty Free” som släpptes utan marknadsföring för gratis nedladdning på webben.

Just nu är han högaktuell med sin uppmärksammade singel ”Bloody Money” som belyser den mörka frågan om korruption, orättvisa och handelsbedrägeri på Jamaica.

Till sommaren ser vi Protoje tillsammans med sitt The Indiggnation band i en show vi sent ska glömma!

 

 

5 februari 2017

DOKUMENTÄR OM SVENSK REGGAE PÅ SVT
Nu ligger dokumentären "Styr den opp" ute på SVT Play. Massa fina klipp från Öland Roots 2016. Kärlek!
Klicka här så kommer du till dokumentären >>

 17 januari 2017

undefined

Ni skapar magi - I sommar gör vi om det!

Det är med stor värme som vi publicerar bilderna från Öland Roots 2016. Dröm dig bort och minns alla fina minnen från sommarens kärlek. Världens finaste plats! Om sex månader omfamnar vi varandra på nytt. Längtan är stor! Köp dina biljetter redan nu! Öland Roots 2017 är ett måste!  Köp dina biljetter redan nu!

Fotona är tagna av Ellinor Hellberg. Stort tack! Titta på alla bilder i vårt arkiv. Klicka här >>

 

 

5 december 2016

undefined

Kapten Röd är bokad till Öland Roots i sommar!

Under förra veckan släpptes de första biljetterna till Öland Roots som äger rum den 13:e, 14:e och 15:e juli 2017. I dag presenteras den första bokningen. Sveriges största reggae-artist kommer tillbaka till festivalen efter flera års uppehåll. I sommar kommer Kapten Röd till Öland.

Kapten Röd slog igenom 2007 med sitt debutalbum ”Stjärnorna Finns Här” och med hans andra album ”Fläcken Som aldrig Går Bort” blev Kapten Röd en av Sveriges största artister . Utöver flera A-rotationer på radio har han även tilldelades Guldmicken och utnämndes 2012 till ”årets artist” på P3 Guld. Året efter blev Kapten Röd och Akis låt ”När solen går ner” den näst mest spelade låten streamingtjänsten Spotify.

- Förutom att vara Sveriges mysigaste festival så känns Öland Roots som basen för vår inhemska reggaescen. För mig är det en stor källa till inspiration och känsla av sammanhang. Jag har upplevt några av mina finaste minnen på festivalen, både på och bakom scenen, så jag är grymt peppad över att få återvända till sommaren! Hoppas vi ses! säger Björn ”Kapten Röd” Nilsson.

Han har alltid lagt stor vikt vid text och blandar lyrik, rim och politik på ett unikt sätt. Med sin ödmjuka framtoning och personliga texter togs han varmt emot av den svenska publiken.


- Kapten Röd har tveklöst varit den mest önskade artisten från våra besökare under flera år. Det kommer bli en oförglömlig spelning och vi är såklart väldigt glada att kunna presenter honom till sommarens festival, berättar Alexander Sjöbäck Kraft från den ideella kulturföreningen Öland Roots. 

Senast Kapten Röd stod på Öland Roots scen var på hans spelning 2010 och under ett gästframträdande på Labyrints spelning under 10-årsjubileumet 2013. Sedan dess har han bara stått på scenen ett fåtal gånger, bland annat då han gästade Håkan Hellström under den historiska konserten på Ullevi sommaren 2014. 

Nu har Kapten Röd börjat skriva på nytt och kommer under 2017 att göra ett fåtal spelningar. Lördagen den 15 juli står Kapten Röd återigen på Öland Roots scen! Han kommer att avsluta festivalen och med tanke på Kapten Röds karisma och Öland Roots hängivna besökare kommer framträdandet bli fantastiskt. Sveriges största reggaeartist gör sig bäst på reggaefestivalen Öland Roots!

 

 

28 november 2016

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA!

Öland Roots 2017 är ett måste! 13, 14 & 15 juli ses vi återigen på Sveriges Mysigaste Festival och omfamnar varandra i kärlek och gemenskap! I dag släpps de första biljetterna. Detta måste såklart firas! De första 100 biljetterna sälj med 200 kr rabatt. En perfekt present till någon du bryr dig extra mycket om!

Köp dina biljetter här >>


Ses i sommar, vi längtar!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

 

 

24 november 2016

Early Bird biljetter släpps den 28 november!

Biljetter till sommarens kärlek släpps den 28 november! Detta måste firas. De första 100 biljetterna säljs till löjligt bra pris, 900 kr. En perfekt present till någon du bryr dig extra mycket om!

 

 

24 november 2016

Datumen till sommarens kärlek är släppta!

Äntligen har det blivit dags att presentera datumen till 2017 års festival! Den 13, 14 & 15 juli öppnar vi upp portarna till Sveriges Mysigaste Festival i Sandbergen på södra Öland.

Tillsammans gör vi något magiskt! Öland Roots besökare skapar en gemenskap fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet. När vi ser på världen, vår omgivning och politiken som förs ser vi att detta saknas. Vi vägrar acceptera utvecklingen omkring oss där mentala och fysiska murar byggs mellan människor, kulturer, länder och grupper. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas.

Vi utmanas, vi gör om och vi gör rätt. Tillsammans med er jobbar vi för en gemensam framtid fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet.

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET