≡ MENY

Nyheter

Missa inte de senaste uppdatreringarna från Öland Roots

23 maj 2108

KÄRLEK, SOLIDARITET & EKOLOGISKA GRÖNSAKER

Förra sommaren startade festivalen en egen grönsaksodling för att ni ska få det bästa av det bästa. Efter många timmar på åkern kunde vi servera er KRAV-certifierade och egenproducerade morötter, potatis och bönor i Ogräs Bar & Restaurang. Vårt sätt att säga: Vi älskar er!

I år tar vi ett ytterligare steg åt att bli självförsörjande på grönsaker och vill stolt och inspirerande berätta om ÖLAND ROOTS TILLSAMMANSODLING!

Åkermarken har 3-dubblats och ligger på östra sidan av ön på Havtornsgården i Triberga. Där ses vi två dagar i veckan för att så, rensa, vattna och ha händerna i jorden - tillsammans!

Festivalens potatis, morötter och lök är redan i marken och vi har bråda dagar med att få ner alla fantastiska grödor som ni kommer kunna njuta av under talltopparna i Sandbergen senare i sommar.

Vill ni följa arbetet på åkern, kanske få ett tips eller två eller bara njuta av en vacker odling så är ni varmt välkomna in på bloggen! Två inlägg i veckan är målet så att ni ska kunna följa med och inspireras av vår odlingsresa.

Följ med på www.tillsammansodling.se

Foto av Emmi Roosling

KÄRLEK

undefined

 

 

14 maj 2018

SPELSCHEMAT TILL VÅRA SCENER ÄR SLÄPPT

Sommarens speltider är släppta ❤️ Utöver detta spelschema kommer vi även släppa ett kulturellt program med aktiviteter, workshops och upplevelser. Kolla in när dina favvo-artister spelar och boka in din resa och din biljett asap. Vi öppnar campingen kl 18.00 onsdagen den 11 juli.

KÖP DINA BILJETTER
Våra 3-dagars biljetter säljer som aldrig förr och kommer vara slut rekordtidigt inför vårt 15-års jubileum. Det finns såklart också 1-dagars biljetter om du bara har möjlighet att gå en av dagarna!

Biljetter hittar du här:
https://billetto.se/e/oland-roots-2018-biljetter-246749

Ses snart fina ni!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

 

undefined

 

 

3 maj 2018

SVERIGES MYSIGASTE FESTIVAL

I sommar gör vi om det! 4 dagar fyllda med kärlek och vänner för livet. Våra fotografer Pierre Ekman och Ellinor Hellberg har fångat glimtar från förra sommarens kärlek. Kolla in bilderna från Öland Roots 2017, minns, dröm och längta. Om 10 veckor öppnar vi upp dansbanan på nytt!

Ses snart fina ni!

Bilder tagna av Ellinor:
https://www.facebook.com/pg/olandroots/photos/?tab=album&album_id=1887215551329710

Bilder tagna av Pierre:
https://www.facebook.com/pg/olandroots/photos/?tab=album&album_id=1887156404668958

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

 

 

20 april 2018

15 ÅR AV KÄRLEK

ÖLAND ROOTS 2018, 12, 13 & 14 JULI, SANDBERGEN

Artisterna är släppta och sommarens jubileum är ett måste! Fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och fantastiska framträdanden. En vacker blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet.

År efter år har vi träffats i den glesa tallskogen på södra Öland och helt plötsligt är det den 15:e sommaren. Vi fylls av värme när vi tänker tillbaka på alla fina minnen och det som festivalen utvecklas till. Under ett par dagar varje sommar skapar vi en alternativ bubbla av kärlek, solidaritet och uppmuntran till medvetenhet. Snart gör vi om det! Läs mer om sommarens kärlek på www.olandroots.com!

KÖP DINA BILJETTER
Vi vill att du ska njuta till max på Sveriges Mysigaste Festival. Därför kommer vi sälja färre biljetter till sommarens festival än vad vi gjorde till Öland Roots 2017. Det är jubileum och trycket på biljetterna är större än någonsin. Så köp dina biljetter i tid!

Biljettlänk: https://billetto.se/e/oland-roots-2018-biljetter-246749

Ses i sommar fina ni!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

 

undefined

 

 

23 februari 2018

I SOMMAR GÖR VI OM DET

Senast Helt Off var på festivalen tillsammans med Timbuktu var sommaren 2010. Det är åtta år sedan och till sommarens jubileum är det äntligen dags på nytt.

Dröm dig bort och upplev det på nytt. Ni som var med 2010 vet att vi har en fantastisk upplevelse att vänta. Öland Roots 2018 är ett måste! Skynda dig att styra dina biljetter!

Ses snart! 

21 februari 2018

FLERA NYA NAMN TILL SOMMARENS 15-ÅRSJUBILEUM

Öland Roots 2018 får du verkligen inte får missa! Jubileum och fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och fantastiska framträdanden. En vacker blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet.

På våra scener i sommar ser du inga mindre än Helt Off ft. Timbuktu, Essa Cham, Saga Isebring, Junior Natural och Alvaret med vänner. Läs mer om våra fantastiska artister och tidigare släpp på vår hemsida www.olandroots.com. Gör som så många andra redan har gjort: KÖP DIN BILJETT!

Ses i sommar!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET


http://picasion.com/30 januari 2018

 
NYTT ARTISTSLÄPP TILL SOMMARENS 15-ÅRSJUBILEUM
 
Sommarens kärlek närmar sig! Fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och fantastiska framträdanden. En vacker blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet.
 
Det är med stor värme vi stolt skriker ut att Tanya Stephens (JA), Partiet med vänner, Eskalator, Marx Gallo och Ayla med O- hund och Eka Scratch till Öland Roots 2018.
 
Gör som så många andra redan har gjort: KÖP DIN BILJETT! Ses i sommar!
 
KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET


http://picasion.com/12 december 2017


FÖRSTA ARTISTSLÄPPET TILL SOMMARENS 15-ÅRSJUBILEUM

Sommarens jubileum är ett måste! Fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och fantastiska framträdanden. En vacker blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet. Det är med stor värme och stolthet som vi presenterar de första artisterna till Öland Roots 2018. Läs mer om artisterna på vår hemsida www.olandroots.com och gör som så många andra redan har gjort: Köp din biljett till sommarens kärlek! Ses i sommar!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

gif maker

 

 

7 december 2017

BILJETTERNA TILL SOMMARENS KÄRLEK ÄR SLÄPPTA

Vi hade en fantastisk festival i somras! Tålmodigt hjälptes vi åt så att så många som möjligt fick njuta av vår vackra gemenskap under tallkronorna i Sandbergen.

Festivalen utvecklas från år till år, nya erfarenheter görs och nya inslag skapas. Öland Roots ska var Sveriges Mysigaste Festival. För att skapa det kommer vi inför 2018 utveckla festivalen. En del saker vill vi presentera redan nu och andra kommer längre fram.

Vi kommer sälja färre biljetter till sommarens festival, både färre 3-dagarsbiljetter och färre 1-dagsbiljetter. Vi kommer förkorta köerna till våra spoltoaletter, skapa fler kärleksfulla mötesplatser och ta fram ett bredare utbud med ekologisk mat. Vi kommer även ha ett stegrande biljettpris där de som har mer i plånboken kan köpa en dyrare biljett, så att de som har mindre i plånboken kan köpa sin biljett billigare.

Nedräkningen till sommarens jubileum har börjat. Köp dina biljetter redan nu!

Köp dina biljetter här >>

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

undefined

 


5 december 2017

undefined 

15 ÅR AV KÄRLEK
ÖLAND ROOTS 2018 - 12, 13 & 14 JULI 

Tillsammans skapar vi något magiskt! Så många har varit med igenom festivalens resa. Vi har vuxit upp med varandra. Vi har utmanats och vi har gjort om och gjort rätt. Vi har dansat, kramats och visat ödmjuk omtanke till varandra. Vi har gjort varandra medvetna om vad som händer omkring oss och tillsammans har vi visat att en annan värld är möjlig.

År efter år har vi träffats i den glesa tallskogen på södra Öland och helt plötsligt är det den 15:e sommaren. Vi fylls av värme när vi tänker tillbaka på alla fina minnen och det som festivalen utvecklas till. Under ett par dagar varje sommar skapar vi en alternativ bubbla av kärlek, solidaritet och uppmuntran till medvetenhet.

I mitten av juli omfamnar vi varandra på nytt. Biljetterna släpps torsdagen den 7 december kl 12.00. En perfekt present till dig själv och någon du bryr dig extra mycket om. I sommar ses vi igen på Sveriges Mysigaste Festival!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET


 

 

15 juli 2017

TACK FÖR ATT NI FINNS! TACK FÖR DET FINA VI SKAPAR TILLSAMMANS

undefined

 

 

10 juli 2017


3-DAGARSBILJETTERNA ÄR SLUT - HELT SLUT

Under flera veckor har vi glatt flaggat för att biljetterna säljer som aldrig förr och att de håller på att ta slut. Nu har de tagit slut. Helt slut. Öland Roots 2017 blir publikrekord. Vi kommer inte släppa några ytterligare 3-dagarsbiljetter och det går inte att köpa biljetter i entrén.

Vi vill även varna er som söker efter biljetter i andra hand. Biljetterna är inte personliga och de är digitala vilket gör dem lätta att kopiera. Den person som scannar biljetten först i entrén är den som kan bruka den. Så vi avråder verkligen att köpa biljett i andra hand. Det är en chansning som kan sluta tråkigt!


BESÖK FESTIVALEN EN AV DAGARNA
Du som vill komma en av dagarna kan köpa en 1-dagsbiljett till torsdagen, fredagen eller lördagen. I dessa biljetter ingår INTE tillgång till campingen. Kolla in spelschemat och vårt kulturella schema så ses vi om någon dag!

Sommarens kärlek är nära! Ses snart!

 27 juni 2017

JORDNÄRA ENGAGEMANG
ÖLAND ROOTS HAR STARTAT EGEN GRÖNSAKSODLING

Öland Roots utmanar ständigt gränsen för festivalers miljöarbete. Alla sopor källsorteras, all mat som serveras är vegansk och festivalens fyra egna matstånd är KRAV-certifierade. Vår restaurang Ogräs Bar har dessutom högsta certifiering som innebär att minst 90 procent ska vara ekologiskt. I sommar kommer all mat i restaurangen dessutom vara odlad på festivalens egna grönsaksodling.

God, spännande och vällagad mat är en viktig del av festivalupplevelsen och vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda er besökare egenodlade, lokalproducerade och KRAV-certifierade grönsaker i vår restaurang Ogräs Bar.

Möjligheten att starta en grönsaksodling öppnade sig genom ett sammarbete med Havtornsgården i Triberga på sydöstra Öland, där festivalen får bruka en del av marken. Landet är 1500 kvm stort och just nu frodas potatis, lök, spetskål, brytbönor, kryddor, salad och sommarblommor för fullt.

Sedan mars har vi sått, förkultiverat, planterar, rensat, vattnat och gett plantorna vår omsorg. Allt för att just NI ska kunna få bra, egenproducerad och KRAV-certifierad mat fylld av kärlek. När vi i solens hetta kryper på alla fyra och rensar rad efter rad är det slående vilken stark kärlek vi har till er.

Vi vill skämma bort er, ge er det bästa och höja er till skyarna. Välkommna till Öland Roots, välkommna hem till oss, välkommna att äta våra egenodlade grönsaker. Finare sätt att manifistera vår kärlek till festivalen och till er finns inte.

Det är vårt gemensamma ansvar att bidra till och verka för att morgondagens generation får de förutsättningar den behöver för att kunna växa upp i en värld genomsyrad av solidaritet, medvetenhet och kärlek. Detta utmanas vi i och hjälps åt med – TILLSAMMANS!

Om snart två veckor ses vi på Öland och i Ogräs Bar & Restaurang för att manifestera detta!

KÄRLEK, SOLIDARITET & MEDVETENHET

undefined
 

 

 

15 juni 2017

undefined

SPELSCHEMAT ÄR SLÄPPT
Kolla in årets spelschema och planera så att du inte missar din favoriter! Klicka på bilden ovan!

 

2 juni 2017

ÖPPEN INBJUDAN FÖR KONSTNÄRER

Konst på Öland Roots - Deadline 15 juni
Är du konstnär och vill skapa magi tillsammans med oss? Vi letar efter talangfulla konstnärer som vill vara med och göra festivalen till en ännu mäktigare upplevelse. Som tack kommer du få en festivalbiljett och mat de dagar du arbetar med ditt projekt. Ditt konstverk kommer exponeras för upp till 5000 besökare och vara med på vår art walk under
festivalen.

Årets tema
Konsten på festivalen är det som skapar och formar den visuella och emotionella upplevelserna för våra besökare. Vi vill att våra besökare ska få se, känna, dofta, röra och uppleva konst, och genom konsten möta andra människor.
Årets tema är återvinning och mänskliga möten.

Riktlinjer
Vi vill att du ska jobba med kontraster mellan dag och natt, konstinstallationer ska vara skapade huvudsakligen eller uteslutande av återvunna material. Va påhittig, kontakta företag och verksamheter och fråga om du kan få överblivna material. Tänk på att din installation eller dekoration ska fungera oavsett väder och inte riskera att skada varken natur eller människor.

Platser tillgängliga för installationer och dekoration
Campingområdet, gater, stranden och havet.

Godkända ansökningar
Ansökan ska innehålla en PDF med 2- eller 3-dimensionell verk, såsom bilder, skisser, fotografier, installationer,
keramik, skulptur samt en kort berättelse om vad det är du vill göra (upp till 900 ord), bilagor och verk måste vara
original av den sökande.

Ansökan skickas som PDF till kultur@olandroots.com
Va tydlig! ta med bilder, skisser, tidsplan och budget.

Om Öland Roots
På Öland Roots skapar besökarna en gemenskap fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet. När vi ser på världen, vår omgivning och politiken som förs ser vi att detta saknas. För att vi ska kunna fortsätta göra festivalen och berättiga den för oss själva måste det som skapas under själva festivalen även märkas i resten av samhället.
Vi vägrar acceptera utvecklingen omkring oss där fysiska och mentala murar byggs mellan människor, kulturer, länder och grupper av människor. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas. I sommar börjar vi med oss själva. Tillsammans ska vi jobba för en gemensam framtid!

Ansökan
Skicka din PDF till kultur@olandroots.com
Deadline: 15 Juni
Uppbyggande av konstverk/ installationer från 5 Juli til 11. Juli.

KÄRLEK, SOLIDARITET & MEDVETENHET


 

 

 

10 april 2017

AFFISCHEN TILL SOMMARENS KÄRLEK ÄR SLÄPPT!
Sommarens festival är ett måste! Fyra dagar fyllda med kärlek, vänner för livet och en helt galet nice lineup. Det är med stor värme och stolthet som vi presenterar affischen till Öland Roots 2017 och alla artister och musiker som ska uppträda på våra scener!

En fantastiks blandning av artister som alla har en sak gemensamt: Reggaens positiva budskap om kärlek, solidaritet och medvetenhet.

KÖP DINA BILJETTER!
Öland Roots 2017 är något utöver det vanliga och biljetterna säljer på som aldrig förr. Det är även här du köper dina biljetter! Direktlänk för biljettköp är: https://billetto.se/oland-roots-2017

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHETundefined

 

 

3 april 2017

ANMÄLAN HAR ÖPPNAT - VAR FUNKTIONÄR TILLSAMMANS MED OSS!

För att Öland Roots ska fortsätta vara Sveriges Mysigaste Festival behöver vi skapa festivalen tillsammans. Anmäl dig som funktionär och bli en del av Öland Roots Familjen! Anmäl dig och läs mer här >>

undefined 

 

 

 8 mars 2017

undefined

ETT TRYGGARE FESTIVALSVERIGE

Idag är det Internationella Kvinnodagen. Mäns våld mot kvinnor är fortfarande ett av våra största samhällsproblem. Vi behöver skapa en värld utan våld mot kvinnor, tjejer, barn, homo, bi och transpersoner. Vi behöver prata om orättvisa strukturer och vi behöver framförallt agera. Vi tar aktivt ställning och har inför årets festival beslutat att:

- Begreppet trygghet får större roll i vår planering. Vi arbetar tillsammans med säkerhetsvakter, polis och räddningstjänst med vår trygghet- och säkerhetsplan. Analysen utav festivalområdet utgår alltid ifrån ett perspektiv där våra besökares trygghet värderas högre än någonting annat.

- Vi använder trygghet- och säkerhetsplanen som grund för produktionen. Detta berör bland annat kartläggningen av området, belysningen och hur vi fördelar våra resurser för att kunna finnas tillgängliga under dygnets alla timmar. Vi rör oss hela tiden på festivalen och finns nära dig där du är.

- TROTS Kvinnojour kommer att finnas på plats under hela festivalen. De kommer vara tillgängliga på området med jour-verksamhet, filmvisning och samtal. De bidrar med en stor expertis och erfarenhet som vi är djupt tacksamma att ta del av.

- Vi arrangerar aktiviteter på festivalens camping där du som besökare alltid kan finna ett sammanhang. I en stark gemenskap behöver du aldrig känna dig ensam.

- Arbetet med jämställdhetsfrågan får mer plats i valet av aktörer, samarbetspartners och inslag på festivalen för att nå en mer rättvis representation.

Vi som festival ser att vi måste ta ansvar för att förändra samhällsklimatet och arbeta förebyggande emot våld, sexism och homofobi. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas. Öland Roots ska vara en trygg plats för alla!

Kärlek Solidaritet Medvetenhet

 

 28 februari 2017

FILMEN FRÅN 2016 ÄR SLÄPPT!

Ni skapar magi och befäster Öland Roots som Sveriges Mysigaste Festival. Kolla in den officiella filmen från Öland Roots 2016 och dröm dig bort! Stort tack för alla kärlek och fina minnen ni ger oss. Snart gör vi om det! Tre dagar av oändlig lycka, vänner för livet och unika konsertupplevelser! Filmen är gjord av Filmfinity Studios!

KÄRLEK, SOLIDARITET & MEDVETENHET
 

 

5 februari 2017

DOKUMENTÄR OM SVENSK REGGAE PÅ SVT
Nu ligger dokumentären "Styr den opp" ute på SVT Play. Massa fina klipp från Öland Roots 2016. Kärlek!
Klicka här så kommer du till dokumentären >>

 17 januari 2017

undefined

Ni skapar magi - I sommar gör vi om det!

Det är med stor värme som vi publicerar bilderna från Öland Roots 2016. Dröm dig bort och minns alla fina minnen från sommarens kärlek. Världens finaste plats! Om sex månader omfamnar vi varandra på nytt. Längtan är stor! Köp dina biljetter redan nu! Öland Roots 2017 är ett måste!  Köp dina biljetter redan nu!

Fotona är tagna av Ellinor Hellberg. Stort tack! Titta på alla bilder i vårt arkiv. Klicka här >>

 

 

 

28 november 2016

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA!

Öland Roots 2017 är ett måste! 13, 14 & 15 juli ses vi återigen på Sveriges Mysigaste Festival och omfamnar varandra i kärlek och gemenskap! I dag släpps de första biljetterna. Detta måste såklart firas! De första 100 biljetterna sälj med 200 kr rabatt. En perfekt present till någon du bryr dig extra mycket om!

Köp dina biljetter här >>


Ses i sommar, vi längtar!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET

 

 

 

 

24 november 2016

Datumen till sommarens kärlek är släppta!

Äntligen har det blivit dags att presentera datumen till 2017 års festival! Den 13, 14 & 15 juli öppnar vi upp portarna till Sveriges Mysigaste Festival i Sandbergen på södra Öland.

Tillsammans gör vi något magiskt! Öland Roots besökare skapar en gemenskap fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet. När vi ser på världen, vår omgivning och politiken som förs ser vi att detta saknas. Vi vägrar acceptera utvecklingen omkring oss där mentala och fysiska murar byggs mellan människor, kulturer, länder och grupper. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas.

Vi utmanas, vi gör om och vi gör rätt. Tillsammans med er jobbar vi för en gemensam framtid fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet.

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET 

 

 

 

15 maj 2016

 

 undefined