Öland Roots

 

 

ARTISTER TILL SKOGSDUNGEN

Skogsdungen är Öland Roots campingscen som bjuder in till nära möten mellan artist och publik. Förutom workshops och aktiviteter i det kulturella programmet huserar detta organiska rum scen för fängslande musiker och artister från hela landet!

 

MAMMA DUNDER
Förändring och frihet!

Med stark lyrik, urkraftssång och ljuva melodigångar inspirerar Mamma Dunder till det vilda och det fria! Med grunden i reggae tar gruppen med sina lyssnare på en resa genom världens rytmer och landskap av jojk, pop, rock och hiphop i fri, levande musik. I vår är Mamma Dunder singelaktuella och släpper album under sommaren, en efterlängtad uppföljare till fjolårets albumsuccé ”Fria”.

 

LILY & THE UGLY SOULS

Personlig och uttrycksfull revolution!
I ett sprakande projekt bidrar Lily & The Ugly Souls till sin omvärld med ett feministiskt budskap. Mellan spottande verser och vackra stämmor uttrycker de sig i lika delar frustration och lika delar kärlek. Tillsammans med sitt band och sin stämningsfulla blåssektion bjuder de upp till dans för en bättre värld!

 

MOTHER LAKE
Himmelsk oändlighet!

Mother Lake får tiden att stanna i stämmor och stämningar hämtade i de melankoliska djupen av Unnaryds vibrerande vatten och skogar. I en drömlik sensommarnatt bildades en grupp under stjärnorna som kombinerar de vackraste av toner. Från dansande fiol, bas, gitarr och mandolin med molande klarinett, andandes shruti-box och lekfull kazoo in i det eviga.

 

OYA RRRIOTSAMBA
Glädje, budskap och rytmer!

Historia skrivs när OYA tillsammans bär feminismens ärliga budskap. Hand i hand tar gruppen ett stort ansvar i frågan om ökad trygghet för kvinnor och transpersoner. Som en del av den separatistiska slagverksföreningen Rrriotsamba skapar de rum för varma möten och utrymme att växa. Med inspiration hämtad ur pulsen från brasilianska slagverk bjuder de in till glädje och dans för alla!

 

KAJSA KARP & THE UPLIFTS
Värdefull omtanke och gemenskap!

Kajsa Karp har berört sina lyssnare ända sedan hon gjorde debut med låten ”Läs mellan raderna” som även ingår i hennes senaste album ”Status”. Budskapet kritiserar det individualistiska tänkandet i samhället, för ensam är inte stark! Tillsammans med ska-bandet The Uplifts välkomnar hon sin publik in i en gungande gemenskap av omtanke och samvaro!

 

Ses i sommar!

 

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET